Ako na to

tipy, triky, návody

5 tipov na jednoduché dekorácie zo špagátu

Špagát už dávno nie je len na zväzovanie starých novín a letákov, či priväzovanie ťahavých rastlín v záhrade.
Práca s nim je už dávno veľlmi pestrá a nápaditá, okrem toho aj jednoduchá a rýchla. Pomocou špagátu viete
vytvoriť moderné a štýlové doplnky do bytu či funkčné predmety, ktoré si vyrobíte na mieru.

Decoupage - ako na to?

Dekupáž, servítková techika, decoupage, servítkovanie. Je vám to známe? Povedomé? Či naopak už otrepané?

Ručne vyrobené veľkonočné ozdoby: Vajce obalené v jutovine

Symbolom jari a Veľkej noci je samozrejme vajíčko. Vyfúknuté a ozdobené nesmeli chýbať na sviatočnom stole, zavesené na bahniatkach alebo na venci, ktorý bol zavesený na dverách. Naše mamy a staré mamy ich ozdobovali poväčšine roztopenými voskovými farbičkami pomocou ceruzky, v ktorej bol zapichnutý špendlík s hlavičkou. Dokázali vytvoriť jedinečné umelecké diela. Dnes sa vajíčka dajú ozdobiť na akýkoľvek spôsob. Môžete skúsiť obľúbenú servítkovú techniku - decoupage, len je potrebné vajíčko dobre odmastiť. 

Jednoduchý návod ako vyrobiť macrame závesný kvetináč

 

Technika macrame zažíva BOOM. Určite aj vy obdivujete na sociálnych sieťach toto umenie, či už v podobe závesných dekorácií na stenu, zrkadiel alebo závesných kvetináčov. A my si dnes ukážeme, ako si taký kvetináč jednoducho vyrobiť. 

Veľkonočné vajíčka z kamienkov

Sneh sa roztopil a slnečné lúče vyhnali väčšinu z nás na prechádzky. V momentálnej situácii prevažne do prírody, čo je veľká výhoda. Prečo?

Ak ste na vychádzke s deťmi, určite zbierajú po ceste všeličo možné. Od prvých kvetiniek, cez paličky, košaté konáre až po kamene. Vravíte si, „ach jááááj, čo len s tým, načo nám to bude?“.
Dáme vám TIP, ktorý poteší vás a vaše deťuchy rovno tri krát – pri zbieraní, pri tvorení a po tom, čo uvidia výsledok.

Prenášanie obrázkov pomocou Transfer medium bude pre vás zábavou

 

Chceli by ste skúsiť niečo nové a neviete, ako a kde začať? Poďte sa s nami pozrieť na jednoduchú techniku prenášania obrázkov, ktorej výsledok vás určite očarí. Môžete si vytvoriť originálne ceduľky s nápismi, alebo fotorámy, v ktorých fotky budú dýchať históriou. Pred samotnou prácou si poďme zodpovedať niekoľko dôležitých otázok.

Čo je Transfer medium a čo znamená „prenášanie obrázkov“?

Inšpirujte sa a skráťte si čas. Vytvorte zaujímavé šablóny

Karanténa alebo lockdown objavil v mnohých ľuďoch talent. Ak sa nechceli doma nudiť a zošedivieť zo všetkých správ a chaosu, bolo nutné zamestnať si hlavu inými myšlienkami. Okrem toho, umelecká činnosť je výbornou psychohygienou. Pri tejto aktivite jednoducho vypnete a venujete svoju pozornosť len svojmu dielu. 

Akrylové farby sú čoraz obľúbenejšie. Prečo s nimi začať maľovať?

Určite ste sa stretli s klasickými vodovkami či temperovými farbami. Viete, ako sa s nimi pracuje, na čo všetko ich môžete využiť. No váš kreatívny duch cíti, že je čas sa posunúť vpred. Čo tak akrylové farby - premýšľate nad nimi? Možno sú to tie pravé farby, ktoré potrebujete. 

Začneme hneď zostra. Akrylové farby sú finančne nenáročné, sú praktické a môžete ich mixovať aj s inými farbami. V čom sa okrem týchto pozitív skrýva ich tajomstvo a obľúbenosť? 

Kreatívny tip: Zasnežená krajina u vás doma

Taká poriadna zima nám chýba. Pol metrové záveje, červené líca od mrazov a únava po nekonečnej sánkovačke či prechádzke. Ak zima nejde k nám, pripravte si zimu doma. 

V dnešnom článku sme si pre vás pripravili zaujímavý a nenáročný tip, ako zabiť čas, ktorého máme momentálne všetci tak nejako viac než dosť a nudu, ktorá striehne na každom kroku. A keďže poriadna chumelica nie a nie prísť, tak si ju môžete pripraviť doma. 

Pozrite si obrazy, ktoré vám vyrazia dych. Zamilujte sa do Quillingu

Vedieť robiť zaujímavé umenie, je teda poriadne umenie. Umelkyňa Julia Brodskaja posúva hranice storočného remesla známeho ako papierové umenie. Portréty na čiernom pozadí sú vytvorené z farebných papierových roliek, ktoré do seba dokonale “zapadajú”.

Technika Qulling je jedinečné umenie z papiera, ktoré nepatrí medzi nové trendy. Aj keď, našťastie sa stále nájde šikovný umelec, ktorý toto starodávne umenie povýši na vyššiu úroveň.